ثبت نام | ورود
English
امروز يکشنبه 1403.10.2 Iranian Construction Engineering and Management
صفحه اصلی
مدیریت مالی پروژه

توصیه های هاشم پسران کاندیدای ایرانی نوبل برای اقتصاد ایران
استاد ایرانی دانشگاه کالیفرنیای جنوبی با تاکید براینکه نرخ تورم در ایران باید کمتر از ۵ درصد شود، گفت: اگر بازار آزاد نداشته باشیم اقتصاد ایران لطمه می خورد.

به گزارش تسنیم محمدهاشم پسران کاندیدای جایزه نوبل اقتصاد و استاد دانشگاه کالیفرنیای جنوبی ظهر امروز در سومین همایش سیاست های پولی و چالش های بانکداری و تولید به ایراد سخنانی درباره بازار ارز ایران پرداخت.

پسران در ابتدا اشاره ای به وضعیت تورم در ایران داشت و اعلام کرد: اگر ایران بخواهد تورم را کاهش دهد باید نرخ تورم را از 35 درصد به کمتر از 5 درصد برساند.

به اعتقاد این استاد ایرانی دانشگاه کالیفرنیای جنوبی، ایران نمی تواند با کشورهای منطقه و طرف قرار داد خود رقابت کند مگر اینکه نرخ تورم را متناسب با کشورهای طرف داد و ستد خود قرار دهد.

وی در این سخنرانی تحلیل خود را از بازار ارز ایران ارائه داد و گفت: اگر بازار آزاد نداشته باشیم اقتصاد بیشتر لطمه می خورد چراکه همواره طی سال های گذشته ریال در ایران تضعیف شده است.

کاندید جایزه نوبل اقتصاد ادامه داد: نرخ ارز می تواند دارای وضعیت بهتر از وضعیت فعلی در ایران باشد البته نباید فراموش کرد که مقداری از وضعیت فعلی بازار ارز بخاطر تحریم هاست.

پسران در بخش دیگری از سخنان خود با تاکید براینکه مساله ایران نرخ ارز چند گانه است نه تعادل، تصریح کرد: رابطه بین تورم و ارز یک طرفه نیست، یک عده فکر می کنند برای کاهش تورم باید ارز را کاهش دهیم و ریال را تقویت کنیم.

وی با بیان اینکه برخی معتقدند علت تورم نرخ ارز است، افزود: درحالی که باید متذکر شوم که عامل تورم اصلا نرخ ارز نیست، ما یک مدت قیمت ها را ثابت نگه داشتیم اما این روش معمولاً جواب نمی دهد.

* با کنترل پایه پولی مشکلات ایران حل نمی شود

این استاد دانشگاه ایرانی کالیفرنیای جنوبی با طرح این پرسش که آیا می توان با کنترل پایه پولی مشکلات اقتصاد را حل کرد؟ گفت: جواب این سوال خیر است. چراکه در این حالت رکود تشدید می شود و زمانی که پایه پولی کم می شود و نقدینگی را دائم کاهش می دهیم. رکود ایجاد می شود.

هاشم پسران اضافه کرد: زمانی که رکود ایجاد می شود باید برای حل آن نقدینگی را دوباره اضافه کنیم، نقدینگی به تنهایی نمی تواند مساله مهمی در حل تورم باشد.

وی با بیان اینکه مهمترین مساله و علت اساسی در واقع سیاست ها و قول هایی است که داده می شود ولی نمی توان به آنها رسید، گفت: اگر این مساله اساسی را نتوانیم حل کنیم 7 سال دیگر دوباره یک بحران دیگر خواهیم داشت. بطور کلی فکر می کنم مسائل ایران از لحاظ داشتن نفت و درآمدهای نفتی مهم است.

کاندید جایزه نوبل اقتصاد همچنین در بخش دیگری از سخنان خود تاکید کرد: در اقتصاد ایران نمی توان فرض کرد تحریم ها از بین می رود یا کاهش پیدا می کند یعنی ما نمی توانیم بگوییم ما سیاستی را اتخاذ می کنیم که تحریم ها را کاهش دهیم.

* نقش احیای صندوق ذخیره ارزی در کاهش تلاطم های ارزی

پسران ضمن اشاره به اینکه تورم در ایران لزوماً بخاطر تحریم ها نیست، تصریح کرد: تحریم اثرات منفی و قابل ملاحظه ای در ایران گذاشته است و تاثیری در کشورهای دیگر ندارد.

وی ادامه داد: البته تلاطم های ارزی هم بر اقتصاد ایران اثر می گذارد و به همین خاطر ضروری است که ایران تلاطم های ارزی را از میان بردارد.

این استاد ایرانی دانشگاه کالیفرنیای جنبوی همچنین پیشنهاد کرد که اثر نفت بر اقتصاد ایران کاهش داده شود و گفت: احیای صندوق ذخیره ارزی در جهت کاهش تلاطم های ارزی به ما کمک خواهد کرد.

آرشيو مطالب...


مهردادامیری مقدم : باسلام وعرض ادب واحترام مطلب درخورتامل وتوجهی است باتجدید احترام مهردادامیری مقدم
Copyright 2012
تعداد کاربران: 40