ثبت نام | ورود
English
امروز جمعه 1403.1.10 Iranian Construction Engineering and Management
صفحه اصلی
دیدگاه ها

بررسی بورس املاک و مسکن در برنامه زنده تلویزیونی

کارشناس اقتصاد مسکن،‌گفت: با توجه به اینکه عرضه و تقاضا در بخش مسکن هم‌خوانی ندارد، یک اشتباه در بازار مسکن، عرضه و تقاضا را از تعادل خارج می‌کند.

به گزارش پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی از پایگاه اطلاع‌رسانی شبکه خبر، مهدی روانشادنیا کارشناس اقتصاد مسکن در میزگرد موافقان و مخالفان بورس مسکن، گفت: تنها نقطه مشترک همه کارشناسان تامین سرمایه تولید مسکن است.

کارشناس اقتصاد مسکن، افزود: روش پیش‌فروش یکی از ابزارهای کمکی تامین مالی در بخش مسکن بود که سواستفاده‌هایی در این بخش انجام شد و قانون پیش‌فروش ساخت نیز مانعی برای بخش خصوصی بود بنابراین فروش متری مسکن مطرح شد. در قانون سال ۸۷ نیز برای ساماندهی تولید در بخش مسکن ابزارهای تامین مالی شکل گرفت که از صندوق‌های زمین بورس هم به‌عنوان آخرین طرح برون‌رفت از مشکل تامین مالی استقبالی انجام نشد.

به گفته وی، همچنین صندوق‌های مالی مسکن در بورس در ساخت و ساز مسکن نیز کمک شایانی در فروش مسکن نداشت که اخیرا بورس مسکن راه‌اندازی شده است.  

روانشادنیا افزود: در فروش متری مسکن، روش‌های قیمت‌گذاری متفاوت است بنابراین مهمترین مسئله قیمت‌گذاری است که باید به روشی درست در بورس وارد شود تا شاخص‌های همگن داشته باشد.  

او افزود: شرایط معاملات در بازار سرمایه و مسکن باید به گونه‌ای باشد که از تشکیل حباب در بازار مسکن جلوگیری کند چراکه ممکن است بازار را از تعادل خارج کند. بنابراین باید از فعالیت‌های سوداگرانه که منجر به تشکیل حباب در بازار مسکن می‌شود، جلوگیری شود.

ورود مسکن به بازار سرمایه موجب افزایش قیمت می‌شود

ایرج رهبر نایب رئیس انجمن انبوه‌سازان در ارتباط تصویری گفت: ورود مسکن به بازار سرمایه و بورس باعث افزایش قیمت مسکن می‌شود. همچنین، تضمینی نیست که با تامین منابع ساخت و ساز، ثبات قیمت مسکن محقق شود.

نایب رئیس انجمن انبوه‌سازان گفت: در قبل تلاش بر این بوده که مسکن به جای وارد شدن به بازار سرمایه به بازار مصرف وارد شود چون در این صورت موجب افزایش قیمت مسکن خواهد شد، بنابراین برای ورود مسکن با توجه به انتظار سود از این بخش نباید انتظار ارزان شدن مسکن شود.  

نایب رئیس انجمن انبوه‌سازان گفت: به بهانه تامین مالی برای سازندگان و انبوه‌سازان نمی‌توان اطمینان داشت سرمایه و سودکلانی که از بورس به دست می‌آید وارد بازار مسکن شود.  

رهبر گفت: ورود به بازار سرمایه برای افزایش سود و سرمایه است بنابراین وقتی سرمایه وارد بورس مسکن شود قیمت‌های مسکن را افزایش خواهد داد.  

او افزود: به طور مثال ورود فولاد و پتروشیمی به بورس نه تنها قیمت را کاهش نداد بلکه موجب افزایش قیمت شد پس بازار مسکن نیز با ورود به بورس قیمت‌ها را بیش از این افزایش خواهد داد.

شفاف نبودنِ قیمت مسکن در بازار سنتی بر مشکلات مسکن،افزوده است

همایون دارابی کارشناس بازار سرمایه در ارتباط تصویری با حمایت از ایجاد صندوق زمین و مسکن در بورس گفت: علاوه بر مسئله تامین منابع مالی، شفاف نبودنِ قیمت مسکن در بازار سنتی بر مشکلات مسکن، افزوده است.

همایون دارابی گفت: مسئله اصلی برای مردم غیرشفاف بودن بازار مسکن است و قیمت‌ها ممکن است واقعی نباشد و نمی‌توان به قیمت عادلانه در این بخش دست یافت. بنابراین با توجه به کمبود سرمایه و شفاف نبودن بازار مسکن، بورس مسکن کلید خورده و با توجه به ۵ هزار میلیارد تومانی که در این بخش اندیشیده شده است کمک بزرگی در بخش مسکن خواهد بود.  

کارشناس بازار سرمایه در ادامه گفت: اولویت اول در بورس تامین مالی و روش‌های تامین مالی در بخش مسکن است. با توجه به مشکلات در بخش مسکن و تجربه خوب در بخش فروش اوراق مسکن ساختارهای سنتی کنار می‌رود و دست دلالان و سوداگران بازار مسکن کوتاه خواهد شد.  

دارابی درباره زیرساخت‌ها در این بخش گفت: با ورود مسکن به بورس تحریک عرضه ایجاد خواهد شد و با تامین مالی عرضه مسکن افزایش خواهد یافت بنابراین با ورود به بازار سرمایه مسکن شفافیت افزایش خواهد یافت.  در مکانیزم بازار سرمایه از طریق ابزارهای کنترلی از خرید و فروش‌های متعدد جلوگیری خواهد شد و دولت می‌تواند برای جلوگیری از معاملات غیرواقعی شفافیت ایجاد کند و از فساد در این بخش جلوگیری شود.  

او در ادامه گفت: در چندماه آینده بورس مسکن وارد پذیره‌نویسی خواهد شد و بستر خوبی برای خرید و فروش مسکن ایجاد خواهد شد.



آرشيو مطالب...


Copyright 2012
تعداد کاربران: 48