امروز
يکشنبه 1403.10.2
Iranian Construction Engineering and Management
دیدگاه ها
دکتر روانشادنیا: اثر وامها در خرید مسکن نصف شده است
اثر وام مسکن نصف شد
علاوه بر کارشناسان بانکی، صاحبنظران بازار مسکن نیز عقیده دارند که باید به جای پرداخت وام به خریداران، این پول را به سازندگن منتقل کرد تا علاوه بر جلوگیری از افزاش نقدینگی، بازار ساخت و سازها را فعال کرد. زیرا این بازار میتواند در زمینه اشتغالزایی موثر باشد.
«مهدی روانشادنیا» رئیس دانشکده عمران و معماری دانشگاه علوم تحقیقات در گفت وگو با خبرنگار اقتصادی ایرنا، با بیان اینکه قیمتها به صورت میانگین بیش از 95 درصد افزایش نسبت به سال گذشته داشته، گفت: در واقع میتوان نتیجه گرفت که این افزایش قیمت، اثر وامها در خرید مسکن نصف شده است.
وی ادامه داد: توان خریداران به ویژه خانهاولیها با مشکلات جدید رو به رو شده اما افزایش وامها میتواند آثار اقتصادی دیگری داشته باشد که به دلیل تورمی که ایجاد میکند، باعث کم اثر شدن وامهای جدید شود.
** لزوم توجه به الگوی ساخت مسکن
روانشادنیا با توجه به این مسائل، بهترین راهکار را هدایت منابع تسهیلاتی را به سمت ساخت واحدهای مسکونی مطابق با الگوی ساخت دانست و افزود: توجه به الگوی ساخت اهمیت زیادی دارد زیرا در حال حاضر میانگین متراژ واحدهای ساخته شده با میانگین متراژ تقاضای بازار متناسب نیست.
به گفته این کارشناس بازار مسکن، عمده تقاضای بازار برای واحدهای زیر100 متر مربع بوده، در حالی که میانگین واحدهای ساخته شد بالای 100 متر مربع است که این امر از یک سو باعث معظلی به نام خانههای خالی شده و از سوی دیگر تقاضای انباشت را دامن زده است.
وی تاکید کرد: در مناطق متوسط و کمتر برخوردار که مقصد بیشتر خانهاولیها به شمار میرود، دولت باید مکانیسمهای تشویقی را به سمت سازندگانی که واحدها را با متراژهای متوسط میسازند، هدایت کند و این امر میتواند در زمانی 4 ساله علاوه بر آنکه بازار عرضه و تقاضا را متعادل میکند، قدرت خرید را نیز به مردم باز میگرداند.
** وام ساخت در ایران کمتر از 40 درصد است
رئیس دانشکده عمران و معماری دانشگاه علوم تحقیقات با اعلام اینکه در دنیا تا 80 درصد هزینه ساخت به عنوان وام پرداخت میشود، گفت: اما در ایران این رقم به صورت میانگین همیشه کمتر از 40 درصد بوده است.
وی ادامه داد: به نظر میرسد دولت بیش از آنکه به دنبال عدد میانگین باشد، باید تسهیلات ارائه شده را هدفمند کند تا واحدهای پرمتقاضی و مورد نیاز جامعه تامین شود.
روانشادنیا با بیان اینکه این وامها پس از ساخت، قابل انتقال به خریدار است، افزود: این امر برای خریدار یک مزیت به حساب میآید زیرا بخشی از تامین مالی خرید واحد را به این طریق انجام داده است.
** سرمایهها به سمت بخشهای واقعی تولید هدایت شود
وی پرداخت وام به سازندگان را از دو جنبه موثر دانست و گفت: از یک سو، اکنون که تقاضا وجود دارد میتواند منابع را به سمت ساخت و تامین نیاز منتقل کند و از سوی دیگر زمانی که در 2 سال آینده قیمتها به ثبات رسیدند این تسهیلات به خریداران منتقل میشود که تحرک خرید را ایجاد خواهد کرد.
رئیس دانشکده عمران و معماری دانشگاه علوم تحقیقات تاکید کرد: این امر میتواند رونق نسبی توسط خریداران و مصرفکنندگان واقعی بازار ایجاد کرده و بازار مسکن را از سفتهبازی و سوداگری خارج کند.
وی افزود: مسکن در ایران بیشتر از یک کالای مصرفی اهمیت یافته است که با تولید صنعتی و حرفهای آن توسط سازندگان، میتواند وارد پروسهای شود تا دوباره به عنوان کالای مصرفی مورد توجه قرار گیرد و سرمایهها به سمت بخشهای واقعی تولید هدایت شود
http://www.irna.ir/fa/News/83168329
آرشيو مطالب...