ثبت نام | ورود
English
امروز يکشنبه 1403.10.2 Iranian Construction Engineering and Management
صفحه اصلی
ایمنی، بهداشت و محیط زیست

تفاوت های آب معدنی و آب آشامیدنی
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری آنا، قیمت آب‌ معدنی و آشامیدنی در بازار یکسان اما محتوای آنها با هم متفاوت است، گرچه شاید اغلب مردم هنگام خرید به این موضوع دقت نمی‌کنند.

در همین بارهدبیر انجمن آب‌های معدنی و آشامیدنی با خبرنگار اقتصادی آنا گفت: تفاوت آب معدنی و آشامیدنی در استاندارهای تعریف‌شده برای آنهاست، به طوری که آب معدنی باید از سفره‌های زیرزمینی در مناطق بکر استحصال شود و محل قرارگیری کارخانه آن نیز در مناطق دور از هر گونه آلودگی انسانی و حیوانی باشد، در حالی که برای دریافت مجوز احدث کارخانه آب آشامیدنی چنین ممیزی وجود ندارد.

پیمان‌فروهر تصریح کرد: کارخانه آب آشامیدنی را حتی می‌توان در کنار یک شهرک صنعتی احداث کرد، چرا که در صورت آلوده شدن محصول نهایی می‌توان آن را با فرآیندها و تغییرات شیمیایی از آلودگی‌ها پاک کرد.

وی با تاکید بر اینکه در آب‌های معدنی اجازه استفاده از روش‌های شیمیایی برای تصفیه وجود ندارد، ادامه داد: اگرچه آب‌های آشامیدنی به روش‌های شیمیایی و کلرزنی، تابش اشعه UB و اسمز معکوس تصفیه می‌شوند، اما تولیدکننده در تولید هر دو محصول ملزم به رعایت موارد ایمنی برای مصرف‌کننده است و در کیفیت محصول نهایی و همچنین سلامتی آن تفاوتی میان آب معدنی و آب آشامیدنی وجود ندارد.

فروهر با بیان اینکه در آب‌های معدنی ثبات نسبی پارامترهای معدنی باید احراز شود، اظهارکرد: آنالیز پارامترهای معدنی مانند کلسیم، نیترات، سدیم و... در آب‌های معدنی باید در 4 فصل از ثبات نسبی برخوردار باشد، در حالی که این ثبات پارامترها در آب‌های آشامیدنی شرط نیست و می‌تواند در هر فصل از سال در نوسان باشد.

دبیر انجمن آب‌های معدنی و آشامیدنی اضافه کرد: چشمه و یا منبع آب برداشت شده باید در ریزالمنت‌هایی مانند روی و آلومینیوم از ثبات نسبی برخوردار باشد، اما در آب‌های آشامیدنی چنین الزامی وجود ندارد.

وی با بیان اینکه مردم بر خرید آب معدنی تاکید دارند، گفت: به طور مثال برخی میزان کلسیم موجود در آب معدنی را چند برابر آب آشامیدنی تصور می‌کنند، در حالی که ممکن است کارخانه‌ای میزان کلسیم در آب آشامیدنی تولیدی خود را به میزان آب معدنی اضافه کند.

فروهر اذعان کرد: به طور کلی آب‌های معدنی برای تصفیه از فرآیندهای شیمیایی مبرا هستند و حضور و ثبات ریزالمنت‌ها نیز در آنها به عنوان یک الزام به حساب می‌آید. از طرفی میزان پارامترهای کاتیونی و آنیونی که متاثر از آب‌های سطحی نیست، در آنها پایدار است.

وی پاسخ به این سوال که آیا نباید قیمت آب معدنی و آشامیدنی متفاوت باشد، گفت: در تولید هر دو محصول فرآیندهایی از جمله توزیع، تعداد نیرو و پرسنل اشتغال به کار و حتی وزن بطری یکسان است، بنابراین باید قیمت آنها نیز یکسان باشد.

فروهر با تاکید بر اینکه در تولید آب معدنی و آشامیدنی تمام عوامل اثرگذار در تولید با هم برابر هستند، افزود: هزینه‌های تولید در آب معدنی و آشامیدنی تقریبا با هم برابر است و در جایی که قیمت‌گذاری‌ها بر عهده مردم نیست، بنابراین باید نرخ هر دو محصول نیز یکسان باشد.

دبیر انجمن آب‌های معدنی و آشامیدنی ادامه داد: در سایر کشورها هر کدام از این محصولات قیمتی متفاوت دارند و نرخ‌ها را مغازه‌داران به جای کارخانه‌ها بر اساس برند، کیفیت و تقاضای مردم تعیین می‌کنند، در حالی که در کشور ما سازمان حمایت مصرف‌کنندگان و تولیدکنندگان هر سال محصولات را قیمت‌گذاری می‌کنند.



آرشيو مطالب...


Copyright 2012
تعداد کاربران: 40