ثبت نام | ورود
English
امروز پنج شنبه 1403.10.13 Iranian Construction Engineering and Management
صفحه اصلی
آماده‌باش برای تیک آف اقتصادی در اتاق بازرگانی
گروه بازرگانی – بمانجان ندیمی: اولین جلسه دوره هشتم اتاق بازرگانی تهران با انتخابات هیات رئیسه اتاق بازرگانی،‌صنایع، معادن و کشاورزی تهران همراه بود. بر اساس رای‌گیری صورت گرفته، مسعود خوانساری به‌عنوان رئیس با کسب 51 رای از 54 رأی به گلدان ریخته شده، توانست با رای حداکثری حاضران، سکان رهبری پارلمان را به دست گیرد. همچنین مهدی جهانگیری با کسب 47 رای و علاء میرمحمد صادقی با کسب 45 رای به‌عنوان نواب رئیس انتخاب شدند. سیده فاطمه مقیمی نیز با کسب 47 رای اخذ شده به‌عنوان منشی هیات رئیسه انتخاب شد و حامد واحدی با کسب 49 رای توانست بر کرسی خزانه‌داری اتاق تکیه زند.


در این دوره از انتخابات هیات رئیسه اتاق بازرگانی با معرفی تنها یک نفر برای کرسی ریاست اتاق تهران، دو نفر برای نایب رئیسی اول و دومی، یک نفر برای خزانه‌داری و یک نفر هم برای منشی تقریبا از معدود دفعاتی بود که در انتخاب هیات رئیسه، کاندیداها هیچ رقیبی نداشتند. در نهایت نیز همه افراد معرفی شده توانستند رای لازم را کسب کنند. به گفته فعالان اقتصادی رای‌گیری صورت گرفته کاملا بی‌حاشیه بود. مسعود خوانساری، رئیس دوره هشتم پارلمان بخش خصوصی پایتخت، اولین موضع‌گیری خود را در مورد نرخ سود تسهیلات بانکی اعلام کرد. وی در اولین نشست هیات نمایندگان اتاق تهران در دور جدید درباره نرخ سود تسهیلات بانکی گفت: اعتقاد داریم که در بازار رقابتی همه موارد باید بر اساس بازار تعیین شود، ارزش پول نیز باید در بازار رقابتی تعیین شود. وی پیش از این نیز با اشاره به گفت‌وگویی که در جمع بانک‌های خصوصی و دولتی در مورد نرخ سود صورت گرفته گفته بود: تعیین نرخ سود به‌صورت دستوری اقدام چندان سنجیده و مفیدی نیست. این روش تعیین نرخ سود اشتباه است و ما به مکانیزم بازار نیاز داریم. وی معتقد بود که موضوع تعیین نرخ سود بانکی بسیار پیچیده و حساس است و نمی‌توانیم با برگزاری چند جلسه و ابلاغ دستوری وضعیت بازارهای مالی را سامان دهیم، نیاز ضروری امروز ما تعیین نرخ سود براساس بازار و نظارت دقیق است. همچنین در این جلسه،‌ وی از سه برنامه اصلی اتاق هشتم رونمایی کرد. به گفته وی، خروج از رکود، رسیدن به رشد مثبت اقتصادی و دسترسی به بازارهای جهانی سه برنامه اصلی هشتمین دوره اتاق بازرگانی است.

تسهیل ورود سرمایه گذاران خارجی
پس از برگزاری انتخابات، اولین سخنرانی رئیس اتاق بازرگانی تهران در اولین جلسه دوره هشتم دقایقی پس از تکیه بر این کرسی صورت پذیرفت. خوانساری ضمن قدردانی از اعضای هیات نمایندگان، گفت: امیدواریم بتوانیم آرای شما را قدر بداریم و در چهار سال آینده برای ارتقای بخش خصوصی تلاش کنیم. از هیات رئیسه اتاق تهران در 4 سال گذشته نیز تشکر می‌کنم که توانستند در پارلمان بخش خصوصی تحول ایجاد کنند واتاق را از گردنه پر فراز و نشیبی که اقتصاد ایران گرفتار آن بود، به خوبی عبور دهند.
رئیس اتاق تهران با اشاره به موفقیت‌های اتاق تهران در حوزه اجرا و پژوهش گفت: به واسطه این موفقیت ها، تعدادی از همکاران و مشاوران اتاق به دولت راه یافتند. موفقیت‌های اتاق، جز با کفایت و ریاست رئیس پیشین میسر نمی‌شد. رئیس اتاق در دوره هفتم، اجازه اظهارنظر به همگان را داد. وی ابراز امیدواری کرد که در دوره آتی نیز از تجربیات آل اسحاق استفاده شود.
وی در ادامه از تلاش‌های هیات عالی نظارت و انجمن نظارت بر انتخابات اتاق تهران نیز به نیکی یاد کرد و گفت: به رغم مشکلاتی که به دلیل تغییر آیین‌نامه ساختار هیات نمایندگان به وجود آمد، سرانجام اعتبارنامه اعضای هیات نمایندگان منتخب به تصویب رسید و با تلاش این دو نهاد نظارتی، ابهامات برطرف شد. خوانساری در ادامه به ماموریت اتاق تهران در دوره آتی اشاره کرد و گفت: اتاق در دوره آینده تلاش می‌کند که صدای بخش خصوصی را رساتر به ارکان نظام برساند. وی با اشاره به اضافه شدن بخش کشاورزی به ساختار اتاق گفت: وظیفه اتاق در دوره آینده در این زمینه سنگین‌تر خواهد بود و امیدواریم با همکاری اعضای هیات نمایندگان دولت و بخش خصوصی عقب‌ماندگی‌ها در بخش کشاورزی را جبران کنیم؛ به نحوی که با همکاری خانه کشاورز و وزارت جهاد کشاورزی مشکلات بخش کشاورزی حل‌وفصل شود. رئیس اتاق تهران خاطرنشان کرد: دوره هشتم فعالیت اتاق بازرگانی در حالی آغاز شد که نسیم خردگرایی در اقتصاد کشور وزیدن گرفته و نابهنجاری‌ها در اقتصاد به حداقل رسیده است؛ به نحوی که ابرهای بحران ساز و سیاه از اقتصاد کشور دور شده و فعالان اقتصادی و مردم امید به آینده پیدا کرده‌اند.
وی در ادامه با اشاره به اینکه نسخه‌های خروج از رکودی که دولت در دست اجرا دارد، بر مبنای پیشنهاد کارشناسی شده اتاق بازرگانی بوده است، تصریح کرد: همه ارکان نظام بر این باور هستند که نجات اقتصاد ایران باید توسط بخش خصوصی صورت گیرد و اگر در 35 سال گذشته، اقتصاد ایران با مشکلات عدیده‌ای رو به رو بوده به این دلیل است که به بخش خصوصی کمتر بها داده شده است.
رئیس اتاق تهران، درخصوص انتخابات دوره هشتم اتاق بازرگانی گفت: این انتخابات در اذهان بخش خصوصی باقی خواهد ماند. انتخابات اخیر این پیام را به همراه داشت که فعالان اقتصادی به دنبال تغییر و تحولی دیگر در اتاق بازرگانی هستند و از این رو، نمایندگان آنها باید با تلاش و مدیریت خود به انتظارات موکلان‌شان پاسخ دهند.
خوانساری سپس به بیانیه لوزان اشاره کرد و گفت: به دنبال این اتفاق، امید تازه‌ای پیش روی بخش خصوصی ایجاد شده است.
وی به مسوولیت‌های تازه اتاق بازرگانی در این دوره اشاره کرد و افزود: مهم‌ترین اقدامات و برنامه‌های اتاق تهران در دوره هشتم را می‌توان در قالب سه برنامه گنجاند؛ نخست آنکه دولت و بخش خصوصی در همکاری با یکدیگر راه خروج اقتصاد کشور از رکود را پیگیری کنند، همچنین به رشد اقتصادی مثبت در سال 94 دست یابیم و سرانجام آنکه پس از سالیان دراز بتوانیم به بازارهای جهانی دسترسی پیدا کنیم.
به گفته رئیس اتاق تهران، بیانیه لوزان در گام نخست منجر به آن شد که تمایل به سرمایه‌گذاری در داخل کشور بیشتر شود از این رو، نیاز به گروه‌های کارشناسی خبره و متخصص در حوزه‌های مالی، بانکی و بیمه‌ای به‌طور جدی احساس می‌شود تا با کمک دولتمردان بتوانیم بستر مناسبی برای سرمایه‌گذاری‌های خارجی در کشور را فراهم کنیم. بخش خصوصی نیز می‌تواند در این خصوص موثر و مفید واقع شود. زمینه برای سرمایه‌گذاری خارجی فراهم است و در اتاق بازرگانی نیز بخشی برای تسهیل سرمایه‌گذاری خارجی ایجاد خواهد شد. وی با اشاره به مشارکت بیشتر تشکل‌ها و اصناف در روند تصمیم‌گیری‌های اتاق بازرگانی گفت: تلاش می‌کنیم در این زمینه به وعده‌هایی که در این خصوص دادیم، عمل کنیم. در این راستا هر 6 ماه گزارشی از فعالیت‌های اتاق تهران را با فعالان اقتصادی در میان گذاشته و موکلان خود را در جریان اقداماتی که انجام دادیم خواهیم گذاشت.
خوانساری با بیان اینکه اعضای هیات نمایندگان اتاق تهران در دوره هشتم حضور فعالی در جلسات و نشست‌های هفتگی و ماهانه این اتاق داشته باشند، گفت: در جلسه آتی هیات نمایندگان در دوره هشتم، آیین‌نامه‌های داخلی و نحوه تشکیل کمیسیون‌های اتاق تهران را تعیین و تصویب خواهیم کرد. وی خاطرنشان کرد: هیات نمایندگان دوره هشتم اتاق تهران قصد دارد تجارب و توانمندی‌های نمایندگان دوره‌های گذشته را برای توسعه اتاق به کار گیرد.
خوانساری همچنین در پایان نشست هیات نمایندگان اتاق در جمع خبرنگاران در مورد وضعیت کمیسیون‌های اتاق بازرگانی در دوره ‌جدید گفت: ‌در طول یک ماه آینده تغییراتی در کمیسیون‌ها خواهیم داشت و تعداد کمیسیون‌ها را افزایش می‌دهیم؛ مبنا بر این است که دستور جلسه هیات نمایندگان برگرفته از کمیسیون‌ها باشد.

آماده‌باش برای تیک آف اقتصادی
پیش از ورود اعضای هیات نمایندگان دوره هشتم به انتخاب اعضای هیات رئیسه جدید، یحیی آل‌اسحاق رئیس دوره هفتم اتاق با بیان اینکه دوره هشتم هیات نمایندگان اتاق تهران در یک مقطع تاریخی شکل گرفته و آغاز به کار کرده است، افزود: اتاق تهران از ویژگی‌های بارزی برخوردار است و در طول سال‌های گذشته این اتاق توانسته است در حوزه‌های مختلف اقتصادی اثرگذار باشد بنابراین از فرصت پیش آمده باید به سود بخش خصوصی و اقتصاد کشور استفاده کرد. به گفته آل‌اسحاق، وضعیت فعلی اقتصاد و مطالبات نخبگان و مردم به گونه‌ای است که نشانگر رقم زدن یک شرایط جدید است و هم اکنون فضا برای یک تیک‌آف اقتصادی فراهم است. وی همراهی و تعامل اتاق بازرگانی و دولت در دوره جدید را به فال نیک گرفت و تصریح کرد: قوام و شکل‌گیری این تعامل در راستای شعار امسال می‌تواند پیشرفت و توسعه در بخش‌های مختلف اقتصادی را تسریع بخشد.
وی در پایان، از حمایت کامل خود به‌عنوان عضوی از هیات نمایندگان دوره هشتم از هیات رئیسه و بدنه اتاق بازرگانی در چهار سال آتی خبر داد و گفت: اتاق بازرگانی متعلق به همه فعالان اقتصادی است و همه باید از آن حمایت کنند.

چشم امید بخش خصوصی به اتاق بازرگانی
درادامه این نشست، علاءمیرمحمد صادقی در کسوت نایب رئیس اتاق بازرگانی تهران از دوره ششم و هفتم هیات نمایندگان که یحیی آل‌اسحاق ریاست آن را برعهده داشت، به‌عنوان «عصر آل اسحاق» یاد کرد و گفت: در این دو دوره اتاق تهران، جهش داشته است. میرمحمد صادقی با بیان اینکه دوره مبارزات انتخاباتی به پایان رسیده است، گفت: اکنون باید دست دوستی و برادری به یکدیگر بدهیم تا بار سنگینی که بر عهده اتاق است، به سلامت به منزل برسد. وی افزود: نه تنها 35 هزارفعال اقتصادی که در سراسر کشور عضو اتاق هستند، بلکه تمام کسانی که مدیریت بنگاه‌های اقتصادی را برعهده دارند، چشم امیدشان را به اتاق دوخته‌اند. مهدی جهانگیری نیز طی سخنانی مهم‌ترین اقدام اتاق تهران در دوره جدید را عملیاتی کردن وعده‌ها و قول و قرارهای انتخاباتی عنوان کرد و گفت: برای تحقق این وعده‌ها همراهی با قوای سه‌گانه از اهمیت خاص و ویژه‌ای برخوردار است که امیدواریم در این دوره این تعامل به‌طور جدی تر از گذشته ادامه داشته باشد. وی افزود: وقت آن رسیده است تا با فراموش کردن رقابت‌های انتخاباتی، دست در دست هم و با نگاه ملی در مسیر توسعه کشور و جبران کاستی‌ها گام برداریم. سیده فاطمه مقیمی نیز به‌عنوان منشی هیات رئیسه اظهار کرد: این اولین بار است که یک بانوی فعال اقتصادی در ترکیب هیات رئیسه اتاق تهران قرار می‌گیرد. امیدوارم بتوانم در این سمت، راه را برای فعالیت بیشتر و حضور پررنگ‌تر بانوان بازرگان و کارآفرین که در عرصه اقتصادی تلاش می‌کنند، هموارتر کنم.
این عضو هیات رئیسه اتاق تهران با تقدیر از عملکرد هیات رئیسه قبلی اتاق عنوان کرد: هیات رئیسه جدید نیز باید با جدیت و تلاش پیگیر مطالبات بر حق بخش خصوصی و صدای رسای فعالان عرصه اقتصاد کشور باشد.
حامد واحدی نیز که به‌عنوان خزانه دار اتاق انتخاب شد، گفت: امیدوارم اتاق در موقعیت پسا تحریم با رویکردی مثبت، پویا، نوآورانه و با به کارگیری تجربیات گذشته به فعالیت بپردازد. واحدی همچنین با بیان اینکه دوره سازندگی آغاز شده است، افزود: امیدواریم بتوانیم با همکاری یکدیگر، کارنامه قابل دفاعی را ارائه کنیم.


Read more: http://www.donya-e-eqtesad.com/news/875711/#ixzz3YRLBz65Q

آرشيو اخبار سايت...
Copyright 2012
تعداد کاربران: 41