ثبت نام | ورود
English
امروز دوشنبه 1403.10.3 Iranian Construction Engineering and Management
صفحه اصلی
ماهواره آزاد ست در راه است
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا؛ دکتر مهدی نصیری از طراحان پروژه ماهواره امید در همایش "ثریا" که به همت انجمن علمی هوافضای واحد علوم و تحقیقات برگزار شد، با اشاره به روند پیشرفت در صنعت هوایی جهان در طول تاریخ با ساخت راکت، پرتابگر، موشک و ماهواره، گفت: ایران چهل و سومین کشوری است که به جمع باشگاه فضایی جهان پیوسته است و هم اینک این باشگاه 47 عضو دارد.

وی با تاکید بر لزوم گسترش ارتباط صنعت و دانشگاه، ادامه داد: در این راستا، ماهواره آزاد ست در آینده نزدیک به همت پژوهشگران دانشگاه آزاد اسلامی ساخته می‌شود.

نصیری با بیان اینکه مدیر پروژه طراحی و ساخت اولین ماهواره ایرانی امید، یکی از دانشجویان دکتری واحد علوم و تحقیقات بوده است، گفت: طراحی ماهواره ابتدایی امید با اتکا به توان ملی، ارزشمند‌تر از بهره‌مندی از امکانات خارجی است.

وی به طراحی ماهواره‌های "یا زهرا" و "سینا" علی رغم مشکلات و موانع موجود اشاره کرد و افزود: متخصصان کشور با وجود نگاه‌های حقارت آمیز کشورهای غربی در سال‌های نخست، در ‌‌نهایت موفق به طراحی و ساخت صد درصد بومی ماهواره امید شدند.

نصیری مهم‌ترین دستاورد ماهواره امید را تقویت روحیه خودباوری و توانمندسازی در نیروی متخصص کشور دانست و تصریح کرد: ارتباط با فضا، دریافت سیگنال و ورود به باشگاه فضایی از مهم‌ترین اهداف ساخت ماهواره امید است.

وی بر لزوم توجه به فرهنگ کار تیمی در دانشگاه‌ها تاکید کرد و افزود: انجام پروژه‌ها با تکنولوژی بالا، نیازمند پول، هوش و انگیزه است.

نصیری با بیان اینکه نقطه شروع کار تیمی از دانشگاه‌ها است، ادامه داد: در این راستا توجه به طرح هایی همچون طرح "ثقلین" برای پوشش نوآوری‌های علمی در تحصیلات تکمیلی اهمیت دارد تا پروژه‌های دانشجویان علاوه بر انتشار مقالات، در قالب فعالیت‌های صنعتی منجر به حل مشکلات جوامع شوند.

در ادامه این مراسم، سرتیپ امیرخلبان نیکبخش حبیبی رییس دفتر پژوهش نهاجا، وظیفه دانشگاه هارا تربیت متخصصانی همچون شهید بابایی، شهید دوران و... دانست و تصریح کرد: انجمن‌های علمی درکشور بهویژه انجمن هوافضا باید در پرکردن شکاف بین دانشگاه، مردم، عملیات، صنعت و مشتری کوشا باشند.

وی به تغییر نحوه جنگ‌ها در دنیا امروز و انتقال آن‌ها به بخش فضایی اشاره کرد و گفت: دانش و صنعت هوافضا باید برای مقابله با دشمنان مورداستفاده قرار گیرد.

دکتر حبیبی، اظهار داشت: قدرت هوافضایی، استفاده از بعد سوم برای تاثیرگذاری بریک حرکت در طول، عرض و ارتفاع است.

وی با اشاره به قدرت نیروی هوایی ایران در 8 سال دفاع مقدس، تصریح کرد: نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران، با انهدام پایگاه‌های هوایی عراقی، عکس برداری، سوخت رسانی در خاک دشمن، حمل بار ومجروحان جنگی، ساخت هواپیما شبیه ساز، نمونه جت و ساخت 40 هزار قطعه، پاسخی دندان شکن به مهاجمان و دشمنان کشور داد.

مصطفی ابراهیمی، رییس انجمن هوافضای واحد علوم و تحقیقات، ابراز امیدواری کرد: انجمن هوافضای این واحددانشگاهی در آینده نزدیک به پایلوت فعالیت‌های علمی و پژوهشی و قطب اول هوافضا در کشور تبدیل می‌شود.

دکتر مجید منطقی، رئیس سازمان هوایی وزارت دفاع، در این مراسم با اشاره به تاکیدات مقام معظم رهبری و رییس جمهوری بر لزوم توجه به شرکت‌های دانش بنیان گفت: در طول چهل سال سابقه صنعت هوایی کشوراقدامات قابل توجهی انجام شده و ایران با برنامه‌ای منسجم می‌تواند نقشی مثبت در منطقه ایفا کند.

وی با اشاره به تدوین و تصویب طرح جامع هوافضا در سال 1391 اظهار داشت: ورود به طراحی بالگرد سنگین و نیمه سنگین، پهباد، هوانوردی عمومی و overhall از جمله موارد مورد تاکید در این برنامه است.

منطقی با بیان اینکه تاکنون100میلیون دلار صادرات در صنعت هوایی کشور انجام شده است، ادامه داد: درحال حاضر با داشتن 300 شرکت دانش بنیان می‌توان به اهدافی چون گسترش همکاری‌های بین المللی، احداث شهرک‌های هوایی مانند شهرک‌های هواپیمایی در دست احداث در فرودگاه امام خمینی (ره) و 30 پارک علم و فناوری جامه عمل پوشاند.

در حاشیه این مراسم، از اعضای تیم‌های کن ست وکوات کوپ‌تر تقدیر شد و و نمایش کوات کوپر در این واحد دانشگاهی انجام شد.



آرشيو اخبار سايت...
Copyright 2012
تعداد کاربران: 40