ثبت نام | ورود
English
امروز سه شنبه 1403.10.4 Iranian Construction Engineering and Management
صفحه اصلی
ورود بانک‌ها به معاملات غیرمنقول به زیان همه است.
استاد حقوق دانشگاه شهید بهشتی گفت: ورود بانک‌ها به معاملات غیرمنقول به زیان همه است.
سید محمود کاشانی استاد حقوق دانشگاه بهشتی در برنامه پایش گفت: ورود بانک‌ها به معاملات غیرمنقول به زیان همه است و بانک‌ها به صورت غیرقانونی وارد خرید و فروش ملک شده‌اند، بانک‌ها حق ایجاد شرکت و خرید سهام شرکت‌ها را ندارند
سید محمود کاشانی با بیان اینکه، بانک نهاد بسیار ارزشمندی در همه کشورها محسوب می شود گفت: تاسیس اولین بانک حدود سیصد سال پیش درکشور انگلیس صورت گرفت و دویست سال پیش نیز اولین بانک ها دراروپا تاسیس شدند.در کشور ایران نیز حدود صد سال پیش اولین بانک شاهی تاسیس شد اما متاسفانه پس از دوران مشروطیت با توجه به فشار زیادی که ازطرف مجلس بر روی دولت به منظور تاسیس بانک صورت میگرفت به دلیل بی ثبات بودن و ضعف دولت ها این امر به تعویق افتاد.
وی با اشاره به اینکه، سرانجام در سال ۱۳۰۶ تاسیس اولین بانک ملی در کشور به تصویب رسید افزود: به طور کلی رسالت بانک، گردآوری سپرده های کوچک و بزرگ مردم و پرداخت وام در بخش های گوناگون مانند؛ کشاورزی، صنعت و تجارت است که این مسئله یک وجه مشترک بین بانک های ایران و سایر کشور ها محسوب می شود.
کاشانی تصریح کرد: بر اساس قانون پولی بانکی کشور که در سال ۱۳۵۱ تصویب و تا کنون نیز در حال اجراست، ورود بانک ها به بعضی معاملات مانند؛ بازار کالا، سکه و ارز و یا خرید و فروش کالا به منظور تجارت، خرید سهام و یا مشارکت در سرمایه های یک و یا چند شرکت، انجام معاملات غیر منقول، اعطای اعتبار به اعضا و یا ارکان خود توسط بانک ها غیر قانونی و ممنوع است.
استاد دانشگاه شهید بهشتی افزود: قانون پولی و بانکی نظام اساسی همه بانک ها در سراسر جهان است و در صورتی که یک بانک از نظام و چاچوب اساسی خود خارج شود دیگر بانک نیست و در صورتی که بانک وارد عرصه تجارت شود خطر زیان وجود دارد و در صورتی زیرا در صورتی که این بانک ورشکسته شود سپرده گزاران ضرر می کنند.
وی اظهار کرد: بانک یک نهاد ثروتمند است و در صورتی که این نهاد با سرمایه های کلان وارد بازار شود روند عادی مصرف را به زیان مصرف کنندگان بالا می برد و باعث افزایش قیمت در بازار می شود. در حقیقت سپرده‌های مردم را بانک‌ها به سمت سپرده‌گذاری‌های غیرقانونی سوق می‌دهند که این یک فاجعه است.
کاشانی با انتقاد از دو پروژه بانک انصار گفت: بانک "انصار" دو پروژه "اطلس مال" در زمینی به مساحت ۱۱ هزار مترمربع در حال اجرا دارد که ابهامات زیادی در مورد آن وجود دارد و حتی از نظر تروریستی و امنیتی نیز برای کاخ‌های اطراف آن مانند سعدآباد خطرناک است. باید جلوی این پروژه را که تآمین کننده منافع تنها عده‌ای است گرفته شود. وی افزود: به طور کلی در هر زمان که یک اثر میراث فرهنگی تحت تاثیر یک برج قرار بگیرد اثرش تاریخی خود را از دست می دهد به همین دلیل سازمان میراث فرهنگی نباید در مقابل ساخت چنین برجی که تنها منافع یک گروه خاص را تامین می کند سکوت کند.
استاد دانشگاه شهید بهشتی با بیان اینکه، در همه کشور های پیشرفته دنیا در کنار ایستگاه مترو باید یک پارکینگ برای خودروها وجود داشته باشد گفت: در کنار ایستگاه مترو در یک منطقه پر تردد شهر بانک انصار اقدام به ساخت یک پروژه ساختمانی بزرگ به نام اطلس پلازا کرده است که قطعا مشکلات فراوانی در این منطقه به وجود خواهد آمد و به یک فاجعه ترافیکی تبدیل خواهد شد.
کاشانی اظهار کرد: رهبری تأکید کرده تپه‌های "عباس آباد" درختکاری شود اما شهرداری آنرا برای ساخت و ساز و به صورت غیرقانونی به بانک انصار فروخته است و یک فاجعه ترافیکی در میدان ونک رخ می‌دهد.
وی با اشاره به اینکه، در کشور های پیشرفته شهرداری ها به هیچ عنوان حق فروش یک متر تراکم را ندارند گفت: در همبن راستا در کشور فرانسه کلیه درآمد شهرداری ها به خزانه داری کل واریز می شود و درآمد تراکم فروشی شهرداری تهران صد درصد غیر قانونی محسوب می شود.
استاد دانشگاه شهید بهشتی عنوان کرد: این ورود بانک ها به عرصه ساخت و ساز باعث افزایش آلوده شدن هوای شهرها، بزهکاری و مشکلات ترافیکی شده است.
کاشانی در پایان گفت : بانک مرکزی تمام شرکت‌های وابسته به بانک‌ها را منحل کند و سپرده‌های مردم را به سمت درست هدایت کند.

ورود بانک ها به بازار مسکن باعث گرانی مسکن شده است

حسام عقبایی رییس اتحادیه مشاوران املاک تهران در گفتگوی تلفنی در برنامه شب گذشته پایش با اشاره به تاسیس شرکت های غیرقانونی توسط بانک ها گفت:متاسفانه حضور بانک ها در بازار مسکن بر مبنای سودجویی صورت می گیرد و این مسئله منجر به برهم زدن رقابت سالم خرید و فروش مسکن در شهر های بزرگ می شود.
وی افزود: زمانی که بانک ها به فروشندگان مسکن و ملک مراجعه می کنند این فروشندگان املاک را با قیمت بالاتری می فروشند که این مسئله نیز موجب گرانی املاک می شود.
وی تصریح کرد: ما اعتراضات خود در این زمینه را به اطلاع بانک مرکزی و وزرات صنایع و معادن رساندیم و در همین راستا از بانک مرکزی انتظار داریم تا به این مسئله توجهی بیشتری نشان دهد.
وی اظهار کرد: در صورتی که بانک ها واقعا به دنبال کمک به بخش مسکن هستند با توجه به موقعیت های قانونی که وجود دارد باید به سمت و سویی بروند که تسهیلات را برای تولید کنندگان مسکن فراهم کنند.

مخالفت مردم با سرمایه گذاری بانک ها در ساخت مجتمع‌های تجاری
بر اساس نظر سنجی تلویزیونی برنامه پایش، مردم مخالفت خود را با سرمایه گذاری بانک‌ها در ساخت مجتمع‌های تجاری اعلام کردند.

به گزارش خبرگزاری فارس، مردم با شرکت در نظرسنجی برنامه پایش مخالفت صریح خود را با سرمایه‌گذاری مستقیم بانکها در ساخت مجتمع‌های تجاری اعلام کردند.

سوال نظر سنجی برنامه به شرح زیر بود:
ترجیح می دهید بانک ها سپرده های شما را در کدام راه صرف کنند: ۱.ساخت مجتمع های تجاری در شهر های بزرگ ۲. پرداخت وام به صنعتگران و کشاورزان در کل کشور
بر اساس این نظر سنجی ۹۰.۷۲ درصد به گزینه پرداخت وام به صنعتگران و کشاورزان در کل کشور رای دادند همچنین ۹.۲۸ درصد نیز گزینه اول یعنی ساخت مجتمع های تجاری در شهر های بزرگ را انتخاب کردند


آرشيو اخبار سايت...
Copyright 2012
تعداد کاربران: 40