کتاب بارگذاری و تحلیل سازهها منتشر شد
کتاب بارگذاری و تحلیل سازه توسط نشر نوآور شهریور 94 منتشر گردیده که شامل 6فصل و 224 صفحه می باشد.نویسنده کتاب دکتر فرزاد حاتمی (عضو هیئت علمی دانشگاه صنعتی امیرکبیر) است.
به گزارش بنانیوز(BanaNews.ir)، همواره بارگذاری ساختمانها از اهمیت ویژهای جهت طراحی و محاسبه سازه ساختمان برخوردار بوده است. در این بین نوع مصالح ساخت، موقعیت و اهمیت بنا، نوع طراحی معماری و وسعت بنا از جمله مواردی است که میتواند در افزایش و یا کاهش بار وارد بر بنا موثر واقع شود.
مهندسین در طراحی و محاسبه سازه، در بیشتر موارد همچون گذشته از اصول اولیه مقاومت مصالح و تحلیل سازه پیروی کرده و در برخی موارد به تئوریهای نوین و پیشرفته نیز دست یافتهاند. ولی آنچه که آشکار است با پیشرفت علم و تکنولوژی و رقابت سازندگان و تولیدکنندگان مصالح ساخت جهت کاهش هزینه و تولید مرغوبتر، بستری فراهم گردیده است که مصالح نوین ساخت با وزن و هزینه کمتر، دارای بازدهی، استحکام، صرفهجویی انرژی و سرعت ساخت بیشتری هستند. لذا توجه به نوع ساخت بنا و الگوی صحیح ساخت، همراه با تجربه بالای مهندسی و اجرای صحیح میتواند در کاهش بارهای وارد بر بنا نقش به سزایی داشته باشد.
مجموعه مطالب این کتاب به همراه مبانی تئوریک و روشهای محاسباتی بارگذاری و به تبع آن تحلیل سازه و روش مدلسازی نرمافزاری، در قالب یک کتاب برای آشنایی مهندسین، دانشجویان و محققین به چاپ رسیده است.
مطالب کتاب بارگذاری و تحلیل سازهها بعد از چاپ کتب مقاومت مصالح پیشرفته، دیوارهای برشی فولادی و مرکب و نیز مصالح نوین ساخت در سیستمهای نوین ساختمانی توسط جناب آقای دکتر فرزاد حاتمی و نیز همکاری نامبرده در تالیف مبحث نهم مقررات ملی ساختمان کشور و راهنمای مبحث نهم، و با اتکا به 14 سال تدریس دروس مرتبط در دانشگاه صنعتی امیرکبیر و تجربیات مهندسی حاصل از طراحی دهها پروژه بزرگ و کوچک ساختمانی و پلسازی و انجام صدها پروژه تحقیقاتی در زمینههای مصالح ساخت و طراحی سازههای فولادی و بتن آرمه، طوری تنظیم گردیده است که هم به عنوان یک کتاب درسی و منطبق با سرفصل درس بارگذاری و بخشهایی از تحلیل سازهها برای دانشجویان رشته عمران و هم بعنوان یک کتاب مرجع برای محاسبات مهندسی قابل استفاده باشد.
مجموعه مطالب این کتاب مشتمل بر مباحث پایه، مباحث محاسباتی و طراحی، جداول کاربردی و روشهای مدلسازی کامپیوتری و با تلاش بر جبران خلاء موجود بین مباحث بارگذاری و تحلیل سازهها که یکی از عمده مسائل و مشکلات دانشجویان عزیز بوده و با توضیح نکات کاربردی و بیان راه کارها و مثالهای متعدد و نیز در جهت ایجاد پل منطقی بین آموختههای بارگذاری سازهها و تحلیل سازهها به نگارش درآمده است.
کتاب بارگذاری و تحلیل سازهها در قالب شش فصل به بیان انواع بارهای وارد بر ساختمان و ارائه ضوابط بارگذاری تحت بارهای ثقلی، باد و زلزله بر اساس ویرایش شماره سه مبحث ششم مقررات ملی ساختمان کشور و نیز ویرایش چهارم استاندارد 2800 زلزله، تحلیل تقریبی قابهای صلب تحت بارهای قائم و افقی، روشهای طراحی و ترکیب بارگذاری، اثر باد در ساختمان و نیز زلزله پرداخته و در سه پیوست مجزا به بیان جزئیات روش تحلیل دینامیکی سازه ها، جداول لازم و نیز نحوه مدلسازی رایانهای، بارگذاری و تحلیل و طراحی سازه با استفاده از نرم افزار ETABS به همراه مثال کاربردی پرداخته تامجموعهای یکپارچه ازدانستههای ضروری برای مهندسین ودانشجویان جهت طراحی ومحاسبه ساختمانها فراهم آید.
عناوین فصول این کتاب به قرار ذیل میباشند :
1. انواع بارگذاری شامل بارهای مرده، وزن دیوارها، سربارها، سقفهای یک طرفه، دستگاههای جراثقال و بالابرنده، آسانسور، سربار ماشینها و وسائل نقلیه، گاراژها و پارکینگهای عمومی، سربار زنده برای بارهای ضربهای، کاهش سربارها، سربار برف، شرایط نامساعد بارگذاری، سقف دو طرفه، تحلیل دال بتن آرمه و بارگذاری پل،
2. تحلیل تقریبی قابهای صلب تحت اثر بارهای قائم شامل روشهای مختف تحلیل در سه زیرمجموعه
3. روشهای طراحی و ترکیب بارگذاری شامل روش تنش مجاز، حالتهای حدی، تحلیل خمیری یا طرح خمیری، ترکیب بار استاندارد 519 برای ساختمانهای کوچک و صنعتی و ترکیب بار مباحث مقررات ملی ساختمان
4. اثر باد در ساختمان شامل تعیین سرعت باد، فشار موثر، ساختمانهای بلندمرتبه، توزیع نیروی جانبی باد بین اعضای قاب، سولههای چند دهانه، پوششهای قوسی مشبک، برجها و دکلهای مشبک، تابلوها، لغزش و واژگونی
5. تحلیل تقریبی قابهای صلب تحت اثر بارهای ثقلی شامل روش پرتال، کانتیلور، بومن و خرپای ویرندیل
6. زلزله شامل معرفی نوع بار، مرکز سختی، انواع ساختمانها از نظر منظمی و نامنظمی، انواع روشهای تحلیل، مخازن آب سیلوها دودکشها و سایر ساختمانهای مشابه، مولفه قائم نیروی زلزله، تغییر مکان جانبی نسبی طبقات، اثر ، ترکیب نیروی زلزله با سایر نیروها و تنشهای طراحی،
پیوست 1. جزئیات روش تحلیل دینامیکی سازهها شامل تعداد درجات آزادی، ارتعاش تحت اثر بار هارمونیک، اثر بارهای کوتاه مدت، معادله حرکت سیستم با n درجه آزادی، قضیه تعامد مدها، روش شبه دینامیکی (روش طیفی)، طیف طرح استاندارد، طیف طرح ویژه ساختگاه، روش رایله، چندین مثال کاربردی پیوست
2. جداول کاربردی بارگذاری پیوست
3. نحوه مدلسازی و طراحی سازههای بتنی با استفاده از نرم افزار ETABS شامل نکاتی در مدلسازی و طراحی، اثر ، ترکیب بار ، کمانش موضعی در نرم افزار، اثرات ثانویه با رویکرد طراحی با CAS-A23.3-04، محاسبه ضریب طول موثر k، کنترل دریفت در سازه، طراحی سازه بر اساس ACI318-05، مقاطع المانها، نحوه تنظیم پارامترهای طراحی، طراحی تیرها، طراحی میزان آرماتور خمشی، محاسبه لنگر ضریب دار، طراحی تیر، طراحی اتصال و مثالهای کاربردی.
آرشيو اخبار سايت...