ثبت نام | ورود
English
امروز جمعه 1403.10.7 Iranian Construction Engineering and Management
صفحه اصلی
صنعتی سازی می تواند به کاهش مصرف انرژی بیانجامد

جعفر قرائتی ستوده در گفتگو با «صما» با بیان این مطلب افزود: علاوه بر حوزه‌های تصمیم‌ساز و تصمیم‌گیر شامل سازمان‌ها و وزارتخانه‌های ذیربط، باید بخش خصوصی هم در کنار آنها قرار گیرند تا در مسیر بهینه سازی مصرف انرژی به دستاوردهای خوبی برسیم.

وی با انتقاد از اینکه تاکنون تصمیمات و قوانین مفید و موثر در بخش های مختلف مغفول و ابتر مانده است اظهار داشت: برای نمونه اجرای واقعی شناسنامه فنی و ملکی ساختمان مغفول واقع شده و این در حالی است که بخش انرژی نیز به عنوان یک حوزه بسیار وسیع، نیازمند اقدامات بسیار و همکاری جدی تمامی بخش های دخیل است.

قرائتی ستوده درباره راهکار پیشنهادی برای بهینه‌سازی مصرف انرژی تصریح کرد: در حوزه مصرف انرژی بحث باید اقتصادی و به گونه‌ای باشد که ایجاد منفعت کند و هرچند ذی‌نفع اصلی در این بخش دولت است، اما به دلیل مسائل اجتماعی این امکان را ندارد که به طور ناگهانی قیمت حامل‌های انرژی را آزاد کند.

وی در عین حال ادامه داد: در ماده 12 قانون صنعت و معدن به ارائه جوایزی به شرط صرفه‌جویی در مصرف انرژی اشاره شده اما در هیچ جا گفته نشده که این جایزه چگونه پرداخت می‌شود.

صنعتی‌سازی یک تفکر است، نه پیش‌ساختگی

دبیر انجمن تولیدکنندگان و فناوران صنعتی ساختمان همچنین درخصوص رابطه صنعتی سازی با بهینه سازی مصرف انرژی در ساختمان ها گفت: به اشتباه تصور می‌شود که صنعتی‌سازی به معنای پیش‌ساختگی است، ولی درواقع صنعتی‌سازی یک تفکر و به این معناست که از صفر تا صد یک پروژه با کیفیت و اهداف مناسب اقتصادی و زمانی، به انجام برسد و اهداف، کیفیت و کمیت در آن متغیر است.

وی با ارائه مثالی تشریح کرد: نمونه آن در صنعت خودروسازی است که طبق آن پلت فرمی تعیین شده و در این پلت فرم، امکان تولید و عرضه هر مدل خودرویی با کیفیت مدنظر وجود دارد.

قرائتی ستوده همچنین عنوان کرد: ما در صنعتی‌سازی به بحث مصرف انرژی در سه دوره پیش‌تولید، تولید و بهره‌برداری(یعنی پروسه تولید مصالح ساختمانی، تولید ساختمان و بهره‌برداری) می پردازیم. لذا کاهش مصرف انرژی در صنعتی‌سازی قابل وصول است، همانطور که اکنون سیستم‌هایی در اختیار داریم که می‌توانند تا 70 درصد ذخیره انرژی در سه دوره مذکور ایجاد کنند.

وی صنعتی سازی را تنها راه‌حل بهینه سازی مصرف انرژی در ساختمان ها دانست و گفت: کشورهای دنیا با اتکا به روش صنعتی سازی و توسعه صنعت خود، در این مسیر پیشرفت کرده اند.

این صنعتی ساز با اشاره به پیمان کیوتو و لزوم کاهش آلایندگی محیط زیست تصریح کرد: میزان تولید CO2 در صنعتی سازی صرفا معادل با 20 درصد استفاده از سیستم‌های دیگر در صنعت ساختمان در سه دوره پیش‌تولید، تولید و بهره‌برداری است.

وی با بیان اینکه در صنعتی سازی ساختمان بحث بازیافت و محیط زیست نیز مورد توجه قرار می گیرد تاکید کرد: دوره بازیافت بعد از ساخت یک ساختمان یک اصل مهم است که در صنعتی‌سازی مورد تاکید قرار می گیرد.

قرائتی ستوده ادامه داد: برای مثال سه نوع فاضلاب در ساختمان‌های صنعتی وجود دارد و ساختمان باید سه بار لوله‌کشی شود که به این ترتیب ورود هوا به لوله آب منجر به کاهش مصرف آب می‌شود. همچنین در لوله‌کشی سیستمی اعمال می‌شود که فشار آب در همه نقاط یکسان است و سیستم به گونه‌ای نیست که برای گرم شدن آب ناچار به اتلاف آن شویم.

وی خاطر نشان کرد: در صنعتی‌سازی تمامی این موارد به عنوان یک فرآیند دیده می‌شود، نه اینکه ساختمان به صورت پیش‌ساخته در کارخانه ساخته و در محل نصب شود، اما متاسفانه این مهم مغفول مانده است.



آرشيو اخبار سايت...
Copyright 2012
تعداد کاربران: 40